CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2009. május 22., péntek

Gesztenyekrém



"étteremátalakítás"
Frank Júlia szakácskönyvét néha - néha előkapom és mindig meglepődök rajta, hogy milyen remek ételek vannak benne. Annak ellenére, hogy ma már fénykép nélküli szakácskönyvet nem vennék meg, ettől bizony nehezen válnék meg.

Gesztenyekrém (6-8 személyre):
500g gesztenyemassza
3 tojás
100g cukor
2,5dl tej
100g rama
2 ek kakaópor
1tk reszelt narancshéj
1 tk nescafe (elhagyható)
2 dl tejszín

Elkészítés:

1. A tojásokat habosra verem a cukorral, majd a tejjel felengedve simára keverem és gőz fölött sürüre főzöm.

2. Ha kihűlt gépi habverővel elkeverem benne a vajat. Hozzáadom a kakaóport, narancshéjat, nescafet és a gesztenyemasszát.
Az egészet habosra verem.

3. Végül beleforgatom a felvert tejszínhabot és poharakba töltöm.

Jó étvágyat!