CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2010. április 9., péntek

Marshmallow fondant készítése

Marshmallow fondantot készíteni gyerekjáték. Semmi más nem kell hozzá, mint marshmallow, porcukor, víz és valamilyen zsiradék. (margarin tökéletesen megteszi) Illetve egy mikró.

A marshmallow az amerikai pillecukor. A következö képeken bemutatom, hogy hogyan készítsünk egy fél óra alatt gyönyörü torta bevonatot.

A fehér színü  bevonat eredeti amerikai marshmallowból készül. Ennek az elönye, hogy bármilyenre tudjuk szinezni. A rózsaszínes, vagy inkább tüdöszínü bevonat sima pillecukorból készült. Ennek elönye, hogy könnyen hozzáférhetünk, viszont a hátránya, hogy csak szinezetten lehet kapni, valamint, hogy a bevonat minösége függ a pillecukor minöségétöl.

Marshmallow fondant
Hozzávalók:
300g marshmallow/pillecukor
2 ek víz
750-1000g porcukor
margarin

Elkészítése:
1. Vegyünk elö egy tálat és fakanalat és jól kenjük be margarinnal.
A pillecukrot öntsük bele a tálba és rakjuk be a mikróba 600W-on 45 másodpercig. De tényleg ne tovább, mert akkor úgy jártok mint én. A pillecukor megdagad és szétfolyik. Baromi ragacsos, így élvezet kaparni......
2. A fakanállal kavarjuk össze és ha még mindig nem olvad szét a pillecukor, rakjuk be további 15 másodpercre.
Úgy kell kinéznie, mint az alábbi  képen. Tehát ha van még benne egy két "pillegubics", az nem baj.

3. Ezek után hozzáadunk 500g porcukrot, amit fakanállal jól elkavarunk. Ha van konyhai robot - dagasztó gépünk, költöztessük át a masszát. Az izommunkát ráhagyhatjuk. De ne felejtsük el a tálat margarinnal kikenni.
4. Ha szinezni akarjuk a fondantot, most agyjuk hozzá. De vegyük számításba, hogy a hozzáadott fehér porcukor gyengéteni fog a szinén.
5. Ha jól összekevertük, akkor ismét hozzáadunk 250g porcukrot. Ekkor már nagyon nehezen tudjuk keverni a masszát, de tartsunk ki, ameddig csak bírjuk.
6. Ha már igazán nem megy, akkor szórjuk meg a munkafelületünket porcukorral és öntsük rá az fondantot. Ne ijedjünk meg, nagyon ragadós.
7. Adjunk még hozzá annyi porcukrot, amennire szüksége van, szépen felveszi gyúrás közben.

8. Azonnal bevonhatjuk vele a tortát vagy fóliába csomagolva, légmentes dobozban 2 hónapig eláll.
9. Ha mégis kemény lenne, akkor 30 másodpercre bedobhatjuk a mikróba.

Néhány tanács a nyújtáshoz: egy régi zokniba tegyünk kevés porcukrot. Ezzel püfölgessük meg a munkafelületet és a fondantot is. Ezzel korrigálhatjuk a nyújtáskor keletkezett töréseket és megakadályozzuk, hogy csunya porcukor csomók legyenek a fondantunkon.

És egy kis ízelítö, hogy miket szándékozok majd még fondantról posztolni.
* fonant készítése, tárolása
* torta lap sütése ( a fondant torta egyik titka a tökéletes tészta)
* torta krémjének készítése ( a fondant torta másik titka a tökéletes alapozás, krémezés)
* a torta szakszerü bevonása
* két emeletes torta készítése
* három és több emeletes torta készítése
* gyerek torta készítése ábrával
* fondant figurák készítése és a tortára ragasztása
* virág lenyomat a tortán
* állat lenyomatok a tortán
* cupcake készítése és bevonása