CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2010. december 5., vasárnap

Narancsos csoki szalámi pisztáciával és mogyoróval

Ezt a csoki szalámit egy narancs zselével töltött, csokival bevont kekszel készítettem el. Nagyon finom narancsos aromát adott a sütinek.

Hozzávalók: 
125g étcsokoládé
50g vaj
100g mogyoró, 50g pisztácia
1 csomag narancs zselével töltött, csokival bevont keksz (12db)
100g mazsola
2 vagy 3 ek porcukor

Elkészítés: 
1. Olvasszuk meg a csokit és a vajat a mikróban vagy vízgöz felett. 
2. A kekszet negyedeljük és keverjünk minden hozzávalót, a porcukor kivételével a csokiba. Ha nehéznek érezzük a keverést, betehetjük még 30 másodpercre a mikróra.
 
3. Innentöl kétféleképpen dolgozhatunk: 
- megvárjuk míg a csoki kicsit megdermed és szalámit formázunk belöle. Vigyázzunk, a csoki hamar dermed. 
- Vagy: A még meleg masszát fóliára halmozzuk és betekerjük. Néha - néha meggörgetjük a konyhapulton, ha nem akarjuk, hogy az alsó része kemény legyen. 
4. A csoki szalámit a hütöbe tesszük. 

Tálalás elött megforgatjuk porcukorban. 

Jó étvágyat!