CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

2011. február 7., hétfő

Fokhagymás - snidlinges pogácsa

Még sose készítettem sütöporos pogácsát, valahogy nem tudtam elképzelni, hogy finom lehet. Az egyik hétvégén viszont úgy adódott, hogy váratlan vendég jelentkezett be, aki nem édesszájú. Ekkor döntöttem úgy, hogy gyorsan összegyúrok egy tésztát és kiszaggatom. Még nyújtófa se kellett hozzá. Az alaprecept Biankától származik.
Meg kell valljam, hogy kellemes meglepetés ért az ízt illetöen. Mivel jó sok sajtot, snidlingen és fokhagymát tettem bele egy rendkívül ízletes sós finomság kerekedett belöle.
Mostantól ez a recept szerepel a "gyorsan valami finomat az asztalra" címszó alatt.

Hozzávalók: 
Alaprecept:
500g liszt
250 g olvasztott margarin
késhegynyi só
2 tojássárgája (tojásfehérjét rakjuk félre)
1 zacskó sütöpor
2 dl tejföl

Adalék:
1/2 cs snidling
2 gerezd fokhagyma
100g sajt a tésztába + a tetejére
Elkészítés: 
1. A sütöt melegítsük elö 175 fokra.
2. A száraz alapanyagokhoz hozzáadjuk az olvasztott vajat, tejfölt, tojássárgáját.
3. A snidlinget apróra vágjuk, a fokhagymát présselön átnyomjuk és a tésztához hozzákeverjük.
4. Liszttel megszórt munkalapra borítjuk a tésztát és jól átpaskoljuk, míg egy 1,5cm magasságú körpalot nem kapunk. Kiszaggatjuk a pogácsákat és sütöpapírra helyezzük, majd megszórjuk sajttal és megkenjük tojásfehérjével.
5. A sütöben 15 perc alatt megsütjük.